Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

Inductie kookplaat installeren Eindhoven Wij staan in Eindhoven voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond

Inductie kookplaat installeren Eindhoven

Overweegt u van gas over te stappen of elektrisch koken? Als eerste wordt de elektrische kookplaat geïnstalleerd. De meest favoriete keuze is om een inductiekookplaat te gebruiken.

Voor het installeren van uw inductie kookplaat kunt u vertrouwen op het vakmanschap van de elektriciens van FB Services. Met hun expertise kunnen onze monteurs moeiteloos elektrische kookplaten aansluiten in Eindhoven. Bel ons op 0492 213 109 of vul het contactformulier in om een boodschap achter te laten op de website.

Inductie koken in Eindhoven

Voordat u begint met koken op inductie in Eindhoven, zijn er enkele cruciale overwegingen die u moet maken. U zult ook inductie pannen moeten aanschaffen die kunnen worden verwarmd door middel van magnetisme. U moet bij de installatie van de kookplaat niet vergeten dat een elektricien een perilex aansluiting moet verzorgen.

Ondanks dat gas nog steeds populair is, zien steeds meer mensen in de voordelen van inductie koken de reden om over te stappen naar elektrisch koken. Het magnetische veld zorg ervoor dat de hitte alleen tussen de inductieplaat en de pan ontstaat tijdens het koken. Dit veroorzaakt diverse aangename bijkomstigheden:

Met slechts minimaal warmteverlies behaalt een inductie kookplaat een rendement van 80 tot 90 procent, wat meer dan twee keer effectiever is dan het gebruik van gas bij het koken. Verder zorgt een inductieplaat voor een snelle afkoeling, wat het reinigen na het koken veel eenvoudiger maakt. Daarmee wordt het risico op brandwonden door onbedoelde aanraking ook sterk verminderd.

FB Services: úw partner in duurzaamheid

Kies voor de deskundige elektriciens van FB Services die u van begin tot eind begeleiden en adviseren bij de installatie van uw inductie kookplaat in Eindhoven. Door onze ervaring weten wij precies welke aanpassingen uw huis nodig heeft en wat financieel haalbaar is. Alle elektra aanpassingen en groepenkastverbeteringen worden snel en vakkundig voor u uitgevoerd.

Met de nieuwe kookplaat kunt u gelijk aan de slag en hoeft u geen dag zonder kookmogelijkheid te zitten. Twijfel niet en zet de stap naar gasvrij wonen met hulp van FB Services. Bel ons op 0492 213 109 of plaats een bericht in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

Een inductie kookplaat heeft doorgaans een levensduur van zo'n 10 tot 15 jaar. Als vervanging voor de gaskookplaat zijn inductie kookplaten al lange tijd in trek. Mocht u denken dat het tijd is om uw kookplaat te vervangen, dan is dat heel normaal.

De markt van inductie kookplaten ontwikkeld zich hard. Bij FB Services staan de elektriciens vooraan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van gasloos koken. Bent u van plan om uw inductie kookplaat in Eindhoven te laten vernieuwen?

Heeft u behoefte aan meer advies? Bel dan naar FB Services op 0492 213 109. Onze medewerkers helpen u graag met et vervangen van uw inductie kookplaat voor het beste model in uw situatie. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier en dan komen wij zo snel mogelijk bij u terug.

Bent u op zoek naar een elektricien? In Eindhoven en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Soorten inductie kookplaten

Wanneer u een inductiekookplaat uitzoekt, heeft u een scala aan keuzemogelijkheden. Als u op zoek bent naar professioneel advies, is FB Services de juiste keuze voor u. Voor het vergemakkelijken van uw oriëntatie, noemen we hier diverse opties:

Het is een misvatting dat elke inductie kookplaat op 3-fasenstroom of 'krachtstroom’ werkt. Bent u van plan elektrisch te gaan koken maar wilt u nog geen krachtstroom installeren? Overweeg dan een 1-fase inductie kookplaat. Onthoud dat deze kookplaten minder vermogen hebben dan gebruikelijk.

Een alternatieve keuze is of u wenst te gaan voor een ingebouwde inductie kookplaat of een vrijstaand apparaat. Een inductie kookplaat die ingebouwd is, zorgt voor een elegante look in uw keukenblad, maar is niet eenvoudig mee te nemen. Denk ook aan een inductiefornuis, waardoor u meteen de beschikking heeft over een oven.

Een cruciale factor om te overwegen bij inductie kookplaten is het aantal kookzones. Kies uit een kookplaat met 1, 2 of 4 pitten voor een standaard inductie kookervaring. Indien u de authentieke beleving van inductie koken zoekt, overweeg dan ook een flex-inductie kookplaat.

Op flexibele inductiekookplaten maakt het niet uit waar uw pan staat, er is altijd plaats genoeg. Als er gebruik wordt gemaakt van een grote pan, kan deze in het midden worden geplaatst. Als er plotseling een pannetje nodig is, dan is het eenvoudig om de grote pan een beetje opzij te schuiven zodat er voldoende ruimte is.

Inductie kookplaat aansluiten Eindhoven

Wanneer u heeft gekozen voor een inductie kookplaat en deze in Eindhoven wilt laten aansluiten, Onze experts van FB Services zijn er om u te helpen! Ons doel is ervoor te zorgen dat u geen moment zonder kookplaat zit.

Heeft u onmiddellijke hulp nodig voor het installeren van uw inductie kookplaat in Eindhoven? Aarzel niet om ons te bellen op 0492 213 109 of een bericht achter te laten in het contactformulier. Een van onze medewerkers zal spoedig reageren op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Zoals al eerder aangegeven, is het niet altijd nodig om 'krachtstroom' te hebben voor elke inductie kookplaat in huis. Het is echter wel noodzakelijk voor inductie kookplaten met meer kracht. Voor een groeiend aantal grote apparaten wordt krachtstroom gezien als een waardevolle toevoeging in uw woning.

Neem contact op met FB Services voor ondersteuning bij het kopen en plaatsen van uw kookplaat, met expertise en toewijding. Bij FB Services helpen wij u graag met het aanleggen van krachtstroom in uw woning. Zowel de juiste aansluitingen maken als de nodige aanpassingen in de groepenkast uitvoeren.

Veel gestelde vragen

Wat is de onderscheidende factor tussen keramisch en inductie koken?

Keramische en inductie kookplaten zijn de twee belangrijkste elektrische kookplaten die er zijn. Het voornaamste verschil is dat een keramische kookplaat werkt met verwarmingselementen, terwijl een inductie kookplaat hitte opwekt door middel van magnetisme.

Is het verplicht om krachtstroom te hebben voor inductie kookplaten?

Bij inductie kookplaten die meer dan 3600 watt verbruiken, is krachtstroom verplicht. Over het algemeen zijn de meeste inductie kookplaten in de markt gewoon de standaard versie, maar er zijn ook 1-fase inductie kookplaten beschikbaar.

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!