Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Eindhoven voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Eindhoven

Heeft u professionele ondersteuning nodig van een gecertificeerde elektricien voor het aansluiten van een perilex stekker? U kunt ons bereiken op 0492 213 109 voor persoonlijk advies en ondersteuning bij elektrische vraagstukken. Indien u vragen heeft met betrekking tot elektriciteit, staan wij graag tot uw beschikking op 0492 213 109.

Wat is een perilex stekker?

Gewone stopcontacten leveren voldoende stroom (230 Volt) voor de meeste huishoudelijke apparaten. Indien u een kookplaat of ander zwaar apparaat heeft met een vermogen hoger dan 3.86 KWh, dient u geen gebruik te maken van een gewoon stopcontact. Als er sprake is van aansluiting van een apparaat met een hoog vermogen, bestaat de mogelijkheid dat de groepenkast overbelast raakt.

Een Perilex stekker is vereist wanneer je grotere apparaten wilt aansluiten. Lees verder om te begrijpen hoe een Perilex stekker precies functioneert. In plaats van de normale twee gaten, heeft een Perilex wandcontactdoos er vijf. De contactdoos is niet verbonden met een 1-fase aansluiting (gewoon stopcontact), maar met een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Door gebruik te maken van een aansluiting met 2 of 3 fasen wordt de stroom verdeeld, zodat de leiding niet overbelast raakt. Op deze manier kunnen zelfs de zwaarste apparaten veilig aangesloten worden. De Perilex aansluiting is in staat om het dubbele aantal Volt te leveren in vergelijking met een standaard stopcontact.

De Perilex contactdoos heeft vijf gaten waarmee je een 2-fase aansluiting kunt maken. Hierbij is er 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen aanwezig. Voor een 3-fase aansluiting moet je 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen gebruiken. Het aansluiten van een Perilex stekker is een serieuze aangelegenheid, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van veel vermogen.

Hulp inschakelen in Eindhoven van een elektricien

Voor het aansluiten van elektra is het over het algemeen gevaarlijk en wordt het niet aanbevolen om dit zelf te doen als u er geen verstand van heeft. Kunt u wat hulp gebruiken bij het aansluiten van uw inductie kookplaat? Onze elektriciens zijn beschikbaar om u hierbij te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen of om een afspraak te plannen. Ons telefoonnummer is 0492 213 109.

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!