Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Eindhoven

Wanneer u wilt overstappen naar het koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal thuis nodig heeft, kunnen wij u assisteren. Als uw energieverbruik hoger is dan wat een reguliere aansluiting aankan. Heeft u behoefte aan assistentie bij het aanleggen van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Eindhoven? Wij zijn er voor u.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak door elkaar gebruikt. Er is een subtiel verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting. Krachtstroom is eigenlijk enkel bedoeld voor het voeden van zeer zware machines. In woonhuizen gaat het bijna altijd om een 3-fasen aansluiting als de term krachtstroom wordt gebruikt.

Bij een 3-fasen aansluiting wordt de stroomsterkte vermenigvuldigd met drie, waardoor u kunt rekenen op een vermogen van 25 ampère. Als gevolg hiervan is het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gebruiken, aangezien de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van een keer 230 volt. Dankzij de toegevoegde spanning kunt u nu apparaten gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Als alternatief kunt u denken aan een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat. Wanneer u een standaard aansluiting heeft, zouden deze apparaten meteen zorgen voor overbelasting. Nu dit verdeeld wordt over 3 fasen, gebeurt dit niet meer.

FB Services: de ervaren elektricien voor Eindhoven en omliggende gebieden!

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om apparaten met een zeer hoge energiebehoefte te gaan gebruiken, heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. Voor deze apparaten is niet alleen meer energie nodig, maar ook een hogere stroomspanning. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken niet toereikend.

Krachtstroom stelt u in staat om te werken met een spanning van 400 volt. Voordat u krachtstroom kunt gebruiken, moet uw groepenkast hiervoor worden aangepast. Slechts nadat dit is voltooid, kunnen de zware machines worden toegepast.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Zowel een elektricien als uw netbeheerder spelen een cruciale rol bij het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Hierbij dient u een aanvraag in voor het verzwaren van uw aansluiting. Het is van groot belang dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft om alles naar behoren te laten werken.

Als u nog steeds geen schakelaar heeft, kan FB Services dit voor u installeren. Daarnaast is het essentieel dat apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik maken van het Perilex stekkersysteem en de overeenkomstige stopcontacten. Het stekkersysteem draagt bij aan een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Bij FB Services nemen wij graag de verantwoordelijkheid voor uw nieuwe aansluiting en zorgen wij dat alles in orde is. Indien u een aansluiting nodig heeft voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, kunt u contact opnemen met ons team op 0492 213 109. Heeft u vragen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0492 213 109.


Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter