Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Eindhoven

Bent u op zoek naar professionele hulp voor uw NEN-keuring in Eindhoven? Voor een correcte NEN-keuring bent u bij FB Services aan het goede adres. Onze bekwame monteurs voeren de keuring uit en kunnen meteen eventuele problemen aanpakken.

Wat is een NEN-keuring?

Om de veiligheid van installaties en apparatuur te waarborgen, worden diverse NEN-keuringen periodiek uitgevoerd. Bij de meeste NEN-keuringen, zoals de NEN-3140, is er sprake van een zakelijke context. Er geldt eveneens een verschil in laagspanning, denk aan NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is de dominante norm voor toepassing in particuliere huizen. Door onze expertise als elektricien kunnen we FB Services vlot en deskundig voor u volbrengen. Als u een afspraak wilt maken, kunt u ons bereiken via 0492 213 109.

NEN-1010 keuring in Eindhoven

Bij de NEN-1010 keuring ligt de focus op het controleren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. Deze normen zijn van toepassing op installaties in een reguliere woning. Bij de NEN-1010 normen staat veiligheid voorop en wordt gestreefd naar het verminderen van brand- en elektrocutierisico's.

Deze regel wordt over het algemeen toegepast bij inspecties en keuringen voor de afronding van projecten. Bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, wordt altijd deze norm gehanteerd. Al jarenlang is de NEN-1010 de gevestigde norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties aan deze norm zullen voldoen.

Naast de NEN-1010 zijn ook de NEN-4010 normen ontwikkeld als een begrijpelijkere aanvulling op de NEN-1010 norm. Voor keuringen is de NEN-4010 norm niet de standaardkeuze. Deze richtlijn is voornamelijk ontwikkeld om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Eindhoven

De keuringen volgens de NEN-3140 zijn voornamelijk gericht op bedrijfsprocessen en dienen om aan te tonen dat een werkgever aan de noodzakelijke vereisten voldoet. De richtlijnen van de NEN-3140 hebben specifiek betrekking op de realisatie van nieuwe installaties. Het is van groot belang om deze normen te respecteren bij het installeren van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen.

Meestal komen consumenten niet snel in aanraking met NEN-3140 keuringen. Het is als werkgever van groot belang om deze keuring periodiek te laten uitvoeren voor echte toegevoegde waarde. Onze elektriciens bieden inspecties volgens de NEN-3140 normen aan om uw installaties te beoordelen.

NEN-3140 keuringen zijn vooral gericht op bedrijfsvoering en zijn essentieel om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende eisen. Bij de NEN-3140 zijn de voorschriften met name gericht op het opleveren van nieuwe installaties. Dit moet ook in acht genomen worden bij het plaatsen van zwaardere elektronische apparatuur in uw woning, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Meestal zullen consumenten niet vaak in aanraking komen met NEN-3140 keuringen. Maar als werkgever is het periodiek laten uitvoeren van deze keuring van cruciaal belang. Daardoor kunnen de elektriciens van FB Services uw installaties inspecteren volgens de NEN-3140 normen.

FB Services: de ervaren elektricien voor Eindhoven en omliggende gebieden!

Wanneer een NEN-keuring?

Voor particulieren is het van groot belang een NEN-keuring uit te laten voeren als er significante wijzigingen in de elektrische installatie worden aangebracht. Bijvoorbeeld als u krachtstroom wilt installeren of extra groepen wilt toevoegen. Ook bij de aanschaf van een nieuwe woning is het wijs om een keuring te laten uitvoeren.

Als werkgever is het sterk aanbevolen om regelmatig NEN-keuringen te laten uitvoeren. Met deze keuringen kunt u altijd aan tonen te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. Verder helpt dit u bij het verstevigen van uw positie bij bepaalde verzekeraars en draagt het bij aan een veilige omgeving voor uw personeel en klanten.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Onze deskundige experts staan klaar om u te begeleiden bij het inspecteren en indien nodig aanpassen van uw installatie. Onze ervaren monteurs zijn paraat om u te begeleiden bij het grondig inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Wij zorgen ervoor dat uw installatie veilig en efficiënt blijft functioneren.

Wil u een inspectie plannen? Dan kunt u contact opnemen via onze contactgegevens. Neem contact met ons op via telefoon om te overleggen en de mogelijkheden te bespreken. Indien gewenst, kunt u een bericht achterlaten in het contactformulier op onze website om in contact te komen.

Veel gestelde vragen

Heb ik altijd een NEN-keuring nodig? Een NEN-keuring wordt niet verplicht gesteld in Nederland. Het kan voorkomen dat verzekeraars een keuring verlangen voordat u kunt deelnemen, wat de veiligheid van uw installaties versterkt.

Als mijn elektrische voorzieningen worden afgekeurd, welke stappen moet ik dan ondernemen?

Na afkeuring zijn er wijzigingen nodig in de elektrische installatie. Deze kunt u laten uitvoeren door een elektricien van FB Services.

Welke personen zijn gemachtigd om NEN-keuringen uit te voeren?

Een NEN-keurmeester met de juiste accreditatie kan NEN-keuringen uitvoeren. Deze persoon is gekwalificeerd voor de specifieke NEN norm die geïnspecteerd moet worden.

Kan ik het NEN-certificaat op echtheid controleren?

U heeft de mogelijkheid om te controleren of NEN-certificaten echt zijn en geldig zijn. Elk NEN certificaat is voorzien van een QR-code die u kunt scannen om deze te controleren.


Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!