Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Eindhoven

Voor het installeren of vervangen van een groepenkast in Eindhoven, staat FB Services voor u klaar. Onze monteurs met expertise helpen u bij alle stappen van het kiezen, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. Laat ons u ondersteunen bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de eventuele noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Overweegt u om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Eindhoven? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers om de diverse opties te bekijken. Bel ons op 0492 213 109 of maak gebruik van het contactformulier op onze website.

Bent u op zoek naar een elektricien? In Eindhoven en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Soorten groepenkasten

In de wereld van elektriciteit zijn er meestal twee soorten groepenkasten te vinden. De groepenkast met één fase en de groepenkast met drie fasen. Wat zijn de specifieke kenmerken van deze groepenkasten en welke is het beste voor uw situatie?

Het is aannemelijk dat u bekend bent met 1-fase en 3-fase stroom. Voor normaal gebruik van alledaagse apparaten in huis volstaat doorgaans het standaard 1-fase stroom. Om stroomintensieve apparaten zoals inductie kookplaten en laadpalen van voldoende vermogen te voorzien, is het zwaardere 3-fase stroom noodzakelijk.

Als u van plan bent om deze grote energie-intensieve apparaten in huis te halen, dan is de 3-fase groepenkast een verstandige keuze. Als dit niet in uw agenda staat, dan volstaat een 1-fase aansluiting meestal en is bovendien goedkoper. Onze monteurs delen graag hun kennis en ervaring om u te adviseren.

Oude stoppenkast vervangen Eindhoven

Het kan gebeuren dat u in een oud huis nog een traditionele stoppenkast tegenkomt. Bij een stoppenkast in Eindhoven vallen de grote ronde stoppen op, wat een verschil is met de schakelaars op moderne groepenkasten. Als er een stop doorslaat, is het noodzakelijk om deze te vervangen om de stroomgroep weer te activeren.

Heeft u nog een oude stoppenkast in uw woning? Dan is het normaal gesproken raadzaam om deze te vervangen door een groepenkast. Bij groepenkasten is het brandrisico over het algemeen lager vergeleken met stoppenkasten. Als de stoppenkast veroudert, stijgt het potentieel voor problemen.

Heeft u interesse in het vervangen van uw stoppenkast in Eindhoven met een nieuwe groepenkast? Heeft u vragen over de mogelijkheden en kosten bij FB Services? Wij helpen u graag verder als u contact met ons opneemt! U kunt ons altijd bereiken door te bellen naar 0492 213 109 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Eindhoven

Zelfs als er al een groepenkast aanwezig is, kan het voorkomen dat deze vervangen moet worden. De groeiende belasting van ons stroomnetwerk in huis is een gevolg van de snelle ontwikkelingen. Het is van groot belang dat de groepenkast, welke het centrale punt van de elektra in uw woning vormt, meegaat met deze vooruitgang.

Bij bepaalde werkzaamheden aan uw elektra is het belangrijk om de groepenkast in Eindhoven te vernieuwen. Bij modernisering van uw oude woning, zoals met zonnepanelen, of als u van plan bent de groepenkast flink uit te laten breiden. Maar ook als uw elektra wordt aangepast en uw groepenkast niet meer voldoet aan de nieuwste voorschriften.

Bij FB Services zijn we deskundig op het gebied van het plaatsen en vernieuwen van groepenkasten in Eindhoven. Onze deskundige monteurs zijn beschikbaar om u te begeleiden bij het beoordelen van de benodigdheden, het selecteren van de juiste groepenkast en het vakkundig installeren daarvan. Onze bekwame monteurs, vol passie voor hun ambacht, zijn hier om u van dienst te zijn.

Merken van groepenkasten

Van verschillende merken zijn er een heleboel groepenkasten verkrijgbaar. Hoewel elke groepenkast die in Nederland wordt verkocht voldoet aan strikte normen, wordt door elk elektricien aanbevolen om te gaan voor een A-merk. Bij groepenkasten van A-merken betaalt u mogelijk iets extra's, maar u krijgt gegarandeerd betrouwbaarheid en maximale veiligheid.

In Nederland worden veel groepenkasten geïnstalleerd van merken als Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider. Onze elektriciens van FB Services hebben expertise in het aanbod groepenkasten in Nederland en zullen u gedegen adviseren over de gepaste keuze. Verder verzekeren wij u van vakkundige installatie en directe bijstand bij problemen.

Veel gestelde vragen

Kun je uitleggen wat het onderscheid is tussen een stoppenkast en een groepenkast?

Een stoppenkast wordt gekenmerkt door de grote ronde knoppen die vervangen moeten worden na kortsluiting of overbelasting. Een groepenkast bevat daarentegen schakelaars die u aan en uit kunt schakelen, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Wat maakt een meterkast anders dan een groepenkast?

De meterkast herbergt de aansluitingen voor gas, water en elektra die de woning binnenkomen. Over het algemeen bevindt de groepenkast zich in de meterkast.

Wat mag je wijzigen in de meterkast?

Aanpassingen in de meterkast zijn toegestaan, mits er geen zegels aanwezig zijn. Een monteur met 'zegelrecht' is gemachtigd om veranderingen aan te brengen in verzegelde zaken.

Is het aan te raden om zelf aan de groepenkast te werken?

Het is beter om professionele hulp in te schakelen dan zelf aan de groepenkast te werken. Het is gevaarlijk om met stroom te klussen zonder voldoende expertise en ervaring.


Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter