Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond
Overbelasting elektriciteit Redactie, 5 april 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Eindhoven en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Elke groep in de groepenkast heeft een maximale capaciteit van 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan toegestaan?Dan zal de groep automatisch uitschakelen op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd in gebruik zijn

Bij overbelasting van de groep wordt er meer energie gevraagd dan er beschikbaar is. Als er sprake is van één groot apparaat dat te veel stroom verbruikt, kan de groep overbelast raken. In het geval van overbelasting van de elektriciteit kunnen de draden en stekkers te warm worden, wat kan leiden tot brand.

Wanneer het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om overbelasting te voorkomen. Dankzij deze ingebouwde beveiliging voorkomt u overbelasting op een veilige manier. Een efficiënte manier om overbelasting te voorkomen, is door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Kies voor veilig koken met een inductie kookplaat

Het meest duurzame alternatief voor elektrisch koken is koken op inductie. Bij de aanschaf van deze kookplaat wordt er relatief veel stroom gebruikt, maar er gaat vrijwel geen energie verloren tijdens het bereiden van uw maaltijden. Dit in tegenstelling tot koken op gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat.

Uw groepenkast laten aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak kan het nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Het is niet het aantal panelen dat bepaalt of uw groepenkast moet worden uitgebreid, maar het type omvormer.

Laat de groepenkast vervangen of uitbreiden door een gecertificeerde professional

Als u regelmatig te maken krijgt met stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?Het advies luidt om de groepenkast uit te breiden met behulp van een erkende elektricien. Het is gevaarlijk om zelf aan de slag te gaan met elektriciteit, dus het is beter om dit over te laten aan een professional.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!