Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond
Professionele aanleg van krachtstroom Redactie, 12 maart 2024
FB Services: de ervaren elektricien voor Eindhoven en omliggende gebieden!

Zou u graag willen ontspannen in uw eigen jacuzzi of sauna?Bent u op zoek naar een oplaadvoorziening voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een rustgevend moment in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat je jouw apparaten kunt gebruiken, moet je krachtstroom laten installeren. Het installeren van krachtstroom vereist een zorgvuldige aanpak en voldoende informatie. Het inschakelen van een vakman voor het aanleggen van krachtstroom is dan ook altijd verstandig.

Hoe wordt krachtstroom gebruikt?

Krachtstroom, ook wel bekend als 380 volt, is nodig voor apparaten die extra vermogen vereisen. Voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben zijn warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. Voor krachtstroom is een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat nodig, in tegenstelling tot de standaard 230 volt.

Krachtstroom installatie door een erkende vakman

Wanneer een elektricien krachtstroom in uw huis aanlegt, doorloopt hij verschillende fasen. Een expert installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om ervoor te zorgen dat de 3-fasen hoofdschakelaar naar behoren werkt, moet u de aansluiting laten verzwaren bij de netbeheerder. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Wanneer u een laadpaal heeft en gebruik wilt maken van krachtstroom, moet de kabel vaak naar buiten gebracht worden. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ijzeren omhulsel om de kabel te beschermen, wat de prijs iets omhoog brengt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Heeft u behoefte aan het doen van een aanvraag?

Bij het overwegen van het inhuren van een vakman om krachtstroom aan te leggen, is het handig om de volgende checklist te volgen. Heeft u bepaalde apparaten die krachtstroom vereisen? Waar wilt u elk apparaat plaatsen?Hoe is uw meterkast opgebouwd? In welk jaar is uw woning tot stand gekomen?

Het is raadzaam om het installeren van krachtstroom toe te vertrouwen aan een elektricien. Om een succesvolle installatie te realiseren, is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren specialist. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!