Direct een elektricien nodig in Eindhoven? Bel 0492 213 109 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Helmond
Wat zijn de mogelijke oplossingen bij een stroomstoring Redactie, 1 februari 2024
FB Services: de ervaren elektricien voor Eindhoven en omliggende gebieden!

Als u bezig bent met koken en opeens valt de stroom uit, kan dat erg lastig zijn. Wanneer u bezig bent met klussen in huis en ineens is er geen stroom meer, kan dat erg hinderlijk zijn. Wanneer zich een stroomstoring voordoet, is dat nooit fijn en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Bij een stroomstoring is het belangrijk om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Bij het opsporen van een defect apparaat of elektrische aansluiting is de stekkerproef een simpele maar doeltreffende methode. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld 10 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten.

Als u onzeker bent over uw kennis en vaardigheden, is het verstandig om een ervaren elektricien in te schakelen. Besef dat de rekening van de elektricien hoog kan oplopen als het om een defect apparaat gaat. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Hoe kunt u de oorzaak van een stroomstoring vinden?

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast zijn uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen zijn verwijderd. Neem alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Plaats de stekkers één voor één terug in het stopcontact en schakel ze allemaal één voor één in. Wacht tot het apparaat volledig aan is voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de boosdoener.

Wanneer het probleem niet te vinden is bij de apparaten, ligt de oorzaak bij de installatie. Als dat het geval is, is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 109

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!